Αρχική Σελίδα Δελτία Τύπου ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΔΥΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΔΥΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Αλεξανδρούπολη 22/10/2012

Α/Π. 272

 

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΔΥΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο αγώνας του συνδικαλιστικού κινήματος ενάντια στις ισοπεδωτικές , αυθαίρετες και παράνομες παρεμβάσεις των μνημονιακών κυβερνήσεων στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα συνεχίζεται και φέρνει αποτελέσματα.
Κρίθηκαν παράνομες από το Συμβούλιο της Ευρώπης εργασιακές ανατροπές στην Ελλάδα , επειδή παραβιάζουν κατάφορα τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη.
Η πρόσφατη απόφαση της Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης ζητά την κατάργηση των δύο παρεμβάσεων , τόσο για το θέμα της «δοκιμαστικής περιόδου εργασίας» και την απόλυση χωρίς ειδοποίηση όσο και για την μείωση του κατώτατου μισθού για τους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών στα δύο τρίτα του κατώτατου εθνικού μισθού.
Όπως και την απόφαση του πρωτοδικείου της Θήβας που με την απόφασή του 263/2012 αναγνωρίζει ότι η μονομερή επιβολή της εκ περιτροπής εργασία μιας (1) ημέρας ισοδυναμεί με απόλυση και υποκρύπτει την επιθυμία του εργοδότη να αποφύγει την καταβολή της αποζημίωσης.
Καλούμε την Κυβέρνηση να σεβαστεί και να εφαρμόσει άμεσα τις συστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης καθώς και την απόφαση του Συμβούλιου Επικρατείας , στο οποίο συζητείται στις 2/11/2012 η προσφυγή της ΓΣΕΕ για την αντισυνταγματικότητα των αντεργατικών μέτρων των μνημονίων. .
Ο αγώνας των συνδικάτων θα συνεχισθεί με κάθε μέσο και τρόπο (συνδικαλιστικό, πολιτικό και νομικό) για την απόκρουση και την ακύρωση όλων αυτών των αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων που επιβάλλονται στη χώρα μας κατ’ απαίτηση και εκβιασμό των δανειστών.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Του Εργατ/κού Κέντρου Ν. Έβρου

Ο Πρόεδρος                               Ο Γεν. Γραμματέας

Γκιγκούδης Απόστολος                   Φουτζιτζής Βασίλειος

                                              

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2012 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ »