Αρχική Σελίδα Δελτία Τύπου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

 

Αλεξανδρούπολη 14/1/2013

Α/Π. 10

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Έβρου εκφράζοντας την αντίληψη των εργαζομένων του Νομού μας , καταδικάζει τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας και φασιστικών επιθέσεων που κλιμακώνονται επικίνδυνα με θύματα κυρίως μετανάστες, απειλώντας τις δημοκρατικές ελευθερίες όλων μας. Για τον κόσμο της εργασίας δεν είναι ανεκτή καμία διάκριση φύλων, φυλής και θρησκείας. Αποκρούουμε κάθε προσπάθεια να κάνουν τους μετανάστες αποδιοπομπαίους τράγους για την καταστροφική κρίση στην οποία μας βύθισαν οι αντεργατικές κι αντικοινωνικές πολιτικές. Απαιτούμε ίση πρόσβαση για όλους στην παιδεία, την υγεία, τις κοινωνικές και δημοτικές υπηρεσίες!

Στηρίζουμε το δικαίωμα στην ελληνική ιθαγένεια για τα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στη χώρα και επιθυμούν να την αποχτήσουν.

Όλοι οι εργαζόμενοι μαζί, μετανάστες και Έλληνες, αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της πρωτοφανούς ανεργίας, της απλήρωτης εργασίας, της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων, της φτώχειας, εξαθλίωσης, ισοπέδωσης του κοινωνικού κράτους, της καταπίεσης και καταστολής. Όλοι μαζί, μετανάστες και Έλληνες, βιώνουμε τις συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών που θέλουν τους εργαζόμενους δούλους υπό το ζυγό τραπεζών και κεφαλαίου.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους μετανάστες συναδέλφους μας και την έμπρακτη καταδίκη σε πράξεις βίας και ρατσισμού, στην επικίνδυνη αναβίωση νεοναζιστικών φαινομένων στη χώρα μας που πλήρωσε με ποταμούς αίματος τη ναζιστική θηριωδία.

Στηρίζουμε την πανελλαδική κινητοποίηση που γίνεται στην ΑΘΗΝΑ – ΠΟΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ το ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ:

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Του Εργατ/κού Κέντρου Ν. Έβρου

Ο Πρόεδρος                                     Ο Γεν. Γραμματέας

Γκιγκούδης Απόστολος                   Φουτζιτζής Βασίλειος