Αρχική Σελίδα Δελτία Τύπου ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

Αλεξανδρούπολη 17/1/2013

Α/Π. 13

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ & ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

H κυβέρνηση συνεχίζει την απαράδεκτη και αντεργατική της πολιτική προωθώντας μέτρα που δίνουν τη χαριστική βολή στον κόσμο της μισθωτής εργασίας.

Μετά τη λαίλαπα των μνημονίων που έχουν ισοπεδώσει τα εργασιακά δικαιώματα και τις ΣΣΕ και έχουν οδηγήσει σε μισθούς πείνας, επιχειρείται από την Κυβέρνηση η συγχώνευση – κατάργηση των υπηρεσιών και τμημάτων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) , καταδικάζοντας τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και πλήρη υποταγή.

Την ώρα που η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία όπως και οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες έχουν ξεπεράσει κάθε αρνητικό ρεκόρ με τεράστιες επιπτώσεις στους εργαζόμενους αλλά και στη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων, τέτοιου είδους αποφάσεις αποτελούν πρόκληση τεράστιου μεγέθους και ένα ακόμη «δωράκι» στην ανεξέλεγκτη εργοδοσία.

Το Εργατ/κο Κέντρο Ν. Έβρου απαιτεί από το αρμόδιο υπουργείο να μην προχωρήσει στο απαράδεκτο σχέδιο της κατάργησης υπηρεσιών του ΣΕΠΕ που παρά τις ελλείψεις προσωπικού προσφέρουν σημαντικό έργο, αντιθέτως να προχωρήσει άμεσα στην επιπλέον στελέχωση και ενίσχυσή τους με μέσα και αρμοδιότητες, ώστε και οι έλεγχοι στην αγορά εργασίας να αυξηθούν και το ΣΕΠΕ να ασκεί πιο ουσιαστικό και αποτελεσματικό ρόλο και έργο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Του Εργατ/κού Κέντρου Ν. Έβρου

Ο Πρόεδρος                                      Ο Γεν. Γραμματέας

Γκιγκούδης Απόστολος                   Φουτζιτζής Βασίλειος